İsg Uzmanı Nedir ? İSG Ne Anlama Geliyor?

İsg Uzmanı Nedir ? Bu yazıda konuyla alakalı detaylı bilgiler bulacaksınız. Yazının sonundaki bağlantıları da değerlendirmenizi ve daha fazla konuya ulaşabilmenizi tavsiye ederiz.

Başlıklar

İsg Uzmanı Nedir ? İSG Ne Anlama Geliyor?

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) programı nedir? Bir sağlık ve güvenlik programı, olayları ve meslek hastalıklarını önlemek için tasarlanmış kesin bir eylem planıdır.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, birçok çalışma ortamı ve çalışma prosedürü hakkında veri toplar ve analiz eder. Uzmanlar, iş yerlerini güvenlik, sağlık ve çevre ile ilgili düzenlemelere uygunluk açısından denetler.

İsg Uzmanı Nedir 

İsg Uzmanı Nedir ? Görevleri Nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve teknisyenleri tipik olarak aşağıdakileri yapar:

Güvenlik standartlarına ve devlet düzenlemelerine uyduklarından emin olmak için işyeri ortamlarını, ekipmanını ve uygulamalarını inceleyin, test eder ve değerlendirir.

Bulguları hakkında yazılı raporlar hazırlamak

İşçileri tehlikeli çalışma koşullarından korumaya yardımcı olan işyeri süreçleri ve prosedürleri tasarlamak ve uygulamak.

İşyeri sağlığı ve güvenliği ile ilgili programları değerlendirmek.

Eğitim programları hazırlayarak ve sağlayarak işverenleri ve çalışanları işyeri güvenliği konusunda eğitmek.

Güvenlik ekipmanlarının doğru kullanımını göstermek.

Kazalara neyin sebep olduğunu ve nasıl önlenebileceklerini belirlemek için olayları ve kazaları araştırmak.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, işyerini çalışan sağlığını, güvenliğini, konforunu ve performansını etkileyebilecek çevresel veya fiziksel faktörler açısından inceler. Aydınlatma, ekipman, malzeme ve havalandırma gibi faktörleri inceleyebilirler.

Bazıları çalışan güvenliği ve eğitim programları geliştirir ve yürütür. Bu programlar, güvenlik ekipmanlarının nasıl doğru kullanılacağı ve acil bir durumda nasıl müdahale edileceği gibi bir dizi konuyu kapsar.

 

İsg Uzmanı Nedir ?  Çalışma Alanı

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları 2018 yılında yaklaşık 98.000 işte çalıştı. İş sağlığı ve güvenliği uzmanının en büyük işverenleri şu şekilde oldu:

Hükümet %22

İmalat 16

İnşaat 10

Yönetim, bilimsel ve teknik danışmanlık hizmetleri 6

Hastaneler; 4

 

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve teknisyenleri, ofisler veya fabrikalar gibi çeşitli ortamlarda çalışır. İşleri genellikle önemli miktarda saha çalışması ve seyahat içerir. Yorucu, tehlikeli veya stresli koşullara maruz kalabilirler. Hastalık ve yaralanma riskini en aza indirmek için eldiven, kask, solunum cihazı ve diğer kişisel koruyucu ve güvenlik ekipmanlarını kullanırlar.

 

Çalışma Programları

Çoğu iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve teknisyeni tam zamanlı çalışmaktadır. Bazıları, acil durumlarda hafta sonları veya düzensiz saatlerde çalışabilir.

 

Eğitim ve Öğretim

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, genellikle iş sağlığı ve güvenliği veya ilgili bir bilimsel veya teknik alanda lisans derecesine ihtiyaç duyarlar.

 

Beklenmedik Kazalar Ummadığımız Yerlerden Geliyor başlıklı yazımızı okumak ve ilginç istatistiklere ulaşmak için buraya tıklayınız.

 

Youtube kanalımızı izlemek için buraya tıklayınız.

1 Yorum

Bir yanıt yazın