Is Yeri Guvenligi Elektrik Guvenligi Egitim Konulari

İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitim Konuları

iş yeri güvenliği : Elektrik Güvenliği Eğitim Konusu: Elektrik, yüksek gerilim hatları ve canlı kablolarla çalışmak çok tehlikeli olabilse de, çeşitli elektrik güvenliği eğitim konularını geniş bir şekilde anlamak, elektrikçilerin karşılaşabilecekleri en yaygın elektrik tehlikelerinden kaçınmalarına yardımcı olabilir. Bu yazıda, her zaman güvende kalmak için her elektrik işçisinin bilmesi gereken en değerli elektrik güvenliği eğitim konularını keşfedeceğiz.

İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitim Konuları

  1. Başlıklar

    İş yeri güvenliği : Temel Elektrik Güvenliği

Elektrik çalışanlarınızı temel elektrik güvenliği protokolleriyle tanıştırmak, elektrik devreleri, hatlar ve sistemlerle uğraşırken yapılması ve yapılmaması gerekenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Yeni işe aldığınız kişilere rehberlik edin veya mevcut ekibinizin iş sahasının koşulları, çeşitli elektrik tehlikeleri ve elektrikle çalışırken izlenmesi gereken güvenli uygulamalar hakkında bilgilerini tazeleyin. Bu elektrik güvenliği eğitimi konusu, genel olarak elektrik risklerine maruz kalmayan, ancak elektrik sistemlerinin yakınında çalışan veya herhangi bir elektrikli ekipman kullanan çalışanları elektrik olaylarından nasıl kaçınabileceklerine alıştırmak için de kullanılabilir.

 

2  İş yeri güvenliği :Elektriksel Güvenlik Düzenlemeleri

Bir işveren veya yönetici olarak, aynı zamanda,  elektriksel güvenlik düzenlemelerinin giriş ve çıkışları hakkında ekiplerinizi eğitmek sizin yasal sorumluluğunuzdur. Bu standartlar, “işçiler için güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları sağlamak için”, güvenli olmayan ve sorumsuz elektrik koşullarının oluşmasını önlemek için oluşturulmuştur. Bu elektrik güvenliği eğitimi konusunu elektrik güvenliği eğitiminize dahil etmek, şirketinizi yalnızca maliyetli cezalardan ve yasal para cezalarından kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda çalışanlarınızı iş yeri yaralanmalarından ve kazalardan korur.

 

  1. İş yeri güvenliği :Nitelikli ve Niteliksiz Kişiler

İşyerinde optimum elektrik güvenliğini sağlamak için ekibiniz arasında kalifiye ve kalifiye olmayan kişiler arasındaki ayrımı ve bunların hangi kategoriye girdiğini tartışmak da iyi bir fikirdir. Bu fırsatı, görev ve sorumluluklarını netleştirmek, açıkta kalan canlı ve enerjili parçalar üzerinde veya yakınında kimlerin çalışmaya yetkili olup olmadığını belirlemek ve onlara sınırlı yaklaşma sınırını veya artan elektrik çarpması olasılığının olduğu kritik bölgeyi hatırlatmak için kullanabilirsiniz.

İş yeri güvenliği

  1. Elektrikli Kişisel Koruyucu Donanım (EKKD)

İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitim Konuları:

Elektrik işleri sırasında tüm tehlikeleri ortadan kaldırmak teknik olarak imkansız olsa da, elektrikli kişisel koruyucu ekipmanların (EKKD) kullanılması ve uygun şekilde giyilmesi, kalan riskleri ve yaralanmaları büyük oranda azaltabilir. Bunu akılda tutarak, EKKD ‘nin doğru kullanımına ilişkin sağlam yönergelere ve düzenlemelere sahip olmak ve çalışanlarınızın bunlara kesinlikle uymasını sağlamak son derece önemlidir. Elektrik güvenliği eğitiminizi yürütürken, onları birçok EKKD türü ve ele alınacak elektrik akımı seviyelerine bağlı olarak hangi teçhizat ve ekipmanın kullanılması gerektiği konusunda yönlendirin. Ayrıca, tam olarak neden taktıklarını, nasıl bakım yapacaklarını ve imha edeceklerini ve elektriksel çatışmalara karşı koruma konusundaki sınırlamalarını bilmeleri de önemlidir.

 

  1. Yalıtımlı Aletler ve Ekipmanlar

İş Yeri Güvenliği :  KKD’nin yanı sıra, yalıtımlı alet ve ekipmanlar, canlı ve enerji verilmiş ekipmanlarla çalışırken elektrikçilere önemli koruma sağlayabilir. Bu araçlar, enerjisiz olarak etiketlenmiş, enerji verilmiş ekipmanla temas kurmak gibi öngörülemeyen durumlarda ilk savunma hattı olarak işlev görür. Ekibinizin bu aletlerin önemini ve ekstra kauçuk ile basit bir şekilde tasarlanmış normal aletlerden nasıl farklı olduklarını anlamasına yardımcı olun. Ayrıca onlara yalıtımlı aletler üzerindeki etiketleri nasıl okuyacaklarını ve hangilerinin işleri için en iyi olduğunu bulmalarını öğretmek de iyi bir fikirdir.

  1. Elektrik enerjisi tehlikeleri

Elektrikle ilgili görevlerini üstlenmeden önce, elektrik çalışanlarınızın elektrik enerjisiyle ilgili riskler hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları da zorunludur. Elektrik çarpması ve yanıklar, patlamalar ve yangınlar ve elektrik çarpması gibi en yaygın enerji tehlikeleri, bunların nasıl meydana gelebileceği ve bunlardan esasen nasıl kaçınabilecekleri konusunda onlara yol gösterin. Ayrıca, işyerindeki elektrik tehlikelerini değerlendirmek ve izlemek, ayrıca elektrikli ekipmanı test etmek, denetlemek ve etiketlemek için yerel ve sektörel mevzuat standartlarını tartışmak isteyebilirsiniz.

  1. Ark Flaşı

 İş Yeri Güvenliği

Elektrik enerjisi ve ilgili endüstriler tarafından korkulan ark parlaması, büyük bir elektrik patlaması nedeniyle ışık ve ısı enerjisinin feci bir şekilde boşalmasını ifade eder. Bu olay fazlasıyla risklidir ve çalışanların ciddi şekilde yaralanmasına ve belki de ölümüne neden olma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, bir dizi davaya ve onarıma yol açarak geçici veya kalıcı bir iş kapanmasına neden olabilir.

Ark parlamaları tahmin edilemez olsa da, çalışanlarınızı bu tür bir olaya hazırlayarak etkiyi güçlendirmeye yardımcı olabilirsiniz. Alabilecekleri önleme tedbirlerinin yanı sıra ark parlamaları hakkında daha derin bilgi edinmelerine yardımcı olacak eğitimler vermeyi düşünün.

 

  1. Kilitleme ve Etiketleme Standartları

Sizin ve ekibinizin incelemesi gereken bir diğer önemli elektrik güvenliği eğitimi konusu Kilitleme ve Etiketlemedir (LOTO). Bu terim, servis ve bakım sırasında tüm elektrikli ekipman ve cihazların düzgün bir şekilde kapatılmasını veya enerjilerinin kesilmesini sağlamak için kullanılan prosedürler kümesini ifade eder. OSHA, bu standartları, tehlikeli enerjinin kazara açığa çıkmasını önlemek, elektrikçileri ve diğer kalifiye kişileri herhangi bir zarar ve yaralanmadan korumak için geliştirmiştir.

Tartışılacak önemli konulardan bazıları, bir sistemi kilitlemenin ve etiketlemenin doğru yollarını, farklı kilitleme cihazlarını, uyarı etiketlerini ve ayrıca kaçınmaları gereken en yaygın LOTO hatalarından bazılarını içerir.

 

  1. Elektrik acil müdahale

İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitim Konuları : En sağlam elektrik güvenliği uygulamalarının uygulanmasına rağmen, elektrikle ilgili kazalar meydana gelebilir. Bununla birlikte, bu tür talihsiz olaylarda ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiğini anlayan iyi eğitimli bir işgücüne sahip olmak, hayat kurtarmak ve yaralanmaları ve kayıpları minimumda tutmak için uzun bir yol kat edebilir. Bunu göz önünde bulundurarak, elektriksel bir acil durum sırasında CPR yapmak ve topraklanmış bir kişiyi güvenli bir şekilde izole etmek gibi temel kurtarma prosedürlerini tartışmak için bir ilk yardım eğitimi kursu organize etmeye değer olabilir. Ayrıca, bir olay raporunu nasıl düzgün bir şekilde dosyalayacakları ve daha ciddi olaylara dönüşmeden önce ele alınması gereken elektrikle ilgili olası sorunları nasıl işaretleyecekleri konusunda onlara rehberlik edebilirsiniz.

 

  1. Elektrikli ekipmanların temizliği

İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitim Konuları  :  Çoğu elektrik güvenliği eğitim programında sıklıkla gözden kaçan bir konu olsa da, elektrikli ekipmanın uygun şekilde temizlenmesi de her elektrikçinin aşina olması gereken önemli bir konudur. Yanlış temizleme yöntemleri ve malzemelerinin kullanılması, elektrikli ekipmanınızın bütünlüğüne ve performansına zarar verebilir. Ve herkesin bildiği gibi, güvenli olmayan elektrikli ekipman, küçük yangınlardan büyük patlamalara kadar bir dizi kazaya neden olabilir.

 İş Yeri Güvenliği

Elektrik üreticilerinin çoğu, ürünlerinin temizliği ve bakımı için her zaman uyulması gereken ayrıntılı yönergeler içerir. Ekibinize gerekli eğitim ve desteği sağlayarak bu prosedürleri ve en güvenli temizlik ekipmanı ve solventlerinin kullanımını tam olarak anladığından emin olun. Ayrıca, herhangi bir tehlikeyle temastan kaçınmak için ekipmanın enerjisini kesmek ve sistemi düzgün bir şekilde kilitlemek ve etiketlemek gibi temizlikten önce güvenli uygulamalardan geçmeniz de tavsiye edilir.

 

Fuzyon Osgb İş sağlığı ve güvenliği İş Yeri Güvenliği Elektrik Güvenliği Eğitimi vermektedir. Bu eğitim ve diğer eğitimlerimizin detaylarını görmek için Ana sayfamızda Eğitimlerimiz  sekmesine bakabilir ya da bizimle iletişim kurabilirsiniz.  Eğitimler,Patlamadan Korunma İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sorularınızda 7/24 sizlere yardımcı olmak isteriz.

Youtube kanalımız için tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın