Beklenmedik Kazalar Ummadığımız Yerlerden Geliyor.

Beklenmedik kazalar , hiç ummadığımız hatta tehlikeli olduğunu aklımıza bile getirmediğimiz şeylerden dolayı yaşanan kazalar can ve mal kaybına sebep oluyor. Bunları biliyor musunuz?

Başlıklar

Beklenmedik Kazalar Ummadığımız Yerlerden Geliyor.

Beklenmedik Kazalar

Enerjiyi kontrol edebildiğimiz ölçüde güvendeyiz. Dünyada en fazla ölüm sebebinin hiç önemsemediğimiz yerlerde olduğunu biliyor musunuz? Aşağıdaki satırlarda kazalara verilen örnekler size hadi canım olur mu öyle şey dedirtebilir ama inanın bunlar gerçek istatistiki bilgilerden derlenen sadece birkaç bilgi.
Beklenmedik Kazalar : Köpek balığı mı Hindistan cevizi mi daha tehlikeli?

Her yıl 150 kişi kafasına Hindistan cevizi düştüğü için ölüyor ama köpek balığı saldırısından ölenlerin sayısı ise sadece 5 kişi. Hindistan cevizinden pek tabi ki köpekbalığından korktuğumuz kadar korkmuyoruz. Önlem almaktan korkmayın yoksa geç kalmış olabilirsiniz.

Domates keserken ölenlerin sayısının uçak kazasında ölenlerin sayısından çok daha fazla olduğunu biliyor musunuz? Benim tanıdığım kişilerin hiçbiri domates kesmekten korkmuyor. Önlem almakta tereddüt etmeyin yoksa geç kalmış olabilirsiniz.

Enerji hattında elektriğe çarpılarak ölenlerin sayısı, banyoda düşüp ölenlerin sayısından çok daha az biliyor musunuz? Önemsiz görmek yerine aldığınız önlemleri gözden geçirmeyi denediniz mi?

İnsanlar yolculuk yaparken kara yolunu tercih etmeye meyilli. Uçaktan korkan hatta uçmak lafını duyduğunda bile panik atak geçiren insanlar aslında kara yollarında yaşanan kazaların uçak kazalarının çok çok üstünde olduğunu biliyor mu?

Risk Faktörleri

Ömrümüz boyunca attığımız her adım, aldığımız her karar bizi risk faktörleriyle karşı karşıya getiriyor. Hiç önemsemediğimiz faktörler( hindistan cevizi, domates kesmek, evde oturmak vs) gerçekten hayatımıza ya da sevdiklerimizin  hayatına mal olacak riskler taşıyabiliyor.

Evinde oturan bir insanın dışarıda faal olarak araba kullanan ya da sadece dışarıda bulunan insandan daha güvenli olduğu yanılgısına kapılabiliriz. Oysa evde , işyerinde güvenli saydığımız, sınırlarını bildiğimiz alanlarda da kaza riskleri oldukça yüksek olabiliyor.

Evinizde veya işyerinizde ne kadar güvendesiniz? Evinizi en son ne zaman depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu test ettirdiniz? İş yerinizde yangın çıkma olasılığına karşı yangın tüpünüzü en son ne zaman kontrol ettiniz? Yoksa bir yangın tüpünüz bile yok mu? Varsa bile nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?

İsg uzmanı nedir, ne iş yapar? Başlıklı konumuza göz atmak için buraya tıklayınız.

You tube kanalımızı izlemek için buraya tıklayınız.

1 Yorum

Bir yanıt yazın