Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi

Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi : Kimyasallar bugün günlük hayatımızda büyük bir rol oynamaktadır. Evlerimizdeki temizlik ürünlerinden işyerlerimizdeki endüstriyel kimyasallara kadar her şey, kullanıcılara zarar verme olasılığı olan potansiyel olarak tehlikeli maddeler içerir. Yasal prosedürde, tehlikeli maddeleri ellerini kullanarak tutan çalışanlar için bir tür kimyasal güvenlik eğitimleri zorunludur ve görevlerine uygun olmalıdır.

Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi

 Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi

Bir çalışma ortamında, güvenli   kullanım sağlamak için çalışanlarınızın kimyasallarla ilgili potansiyel riskler hakkında yeterli bilgiye sahip olmalarını sağlamak önemlidir. Bu, tehlikeli kimyasallara maruz kalabilecek tüm çalışanlara sağlanan bir Kimyasal Güvenlik eğitim programının başlatılmasıyla sağlanabilir. Buna ek olarak, şirketler, personelin kimyasal güvenlik konusundaki farkındalığını artırmak için Standart Çalışma Prosedürleri, Kimyasal Risk Değerlendirmeleri konusunda eğitim ve poster kampanyaları gibi belgelenmiş prosedürleri kullanabilir. İşyerinde Kimyasal Güvenlik eğitimi vermenin aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir takım faydaları vardır: tehlikeli kimyasalları içeren ciddi bir olay riskini azaltmak, ilgili yönetmeliklere tam uyumu sağlamak ve kimyasalların kullanımıyla ilgili olumlu bir sağlık ve güvenlik kültürü geliştirmek ve çalışanlarınızın görevlerinde kendilerini güvende ve emin hissetmelerini sağlamak.

Herhangi bir eğitim programının planlanması ve sizin ve çalışanlarınızın çalıştığı ortama uygun olması gerekecektir. Genel kimyasal güvenlik farkındalık eğitimi, çalışanlar tarafından kullanılan gerçek kimyasallar hakkında fonksiyona özel eğitimlerle desteklenmelidir. Personelinizin eğitim sırasında ne sunduğunuzu anladığından emin olmak önemlidir, bu kısa bir yazılı değerlendirme şeklinde olabilir.

Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi Aşağıdaki Bilgileri İçermelidir:

Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi

Kimyasal güvenlik ve işyerinde kullanılan kimyasallara giriş.

İlgili kimyasal mevzuat ve kilit katılımcıların görevleri.

Küresel Uyumlaştırılmış Sistem (GHS) sınıflandırma ve etiketleme sistemi.

Her bir tehlike sınıfıyla ilişkili potansiyel riskler.

Maruz kalmanın yolları.

Kimyasallara maruz kalmanın belirtileri ve semptomları.

Çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için yürürlükte olan mevcut kontroller, yani mühendislik kontrolleri.

Kimyasalların ayrıştırılması ve depolanması.

Kişisel koruyucu ekipman ve havalandırma sistemleri gibi diğer güvenlik ekipmanlarının kullanımı.

Güvenlik veri sayfalarından anahtar bilgilerin belirlenmesi. Güvenlik veri sayfaları, tehlikeleri, güvenli kullanımla ilgili bilgileri ve acil durum prosedürlerini kapsadığı için Kimyasal Güvenlik eğitimi sırasında kullanılabilecek faydalı bir araçtır.

Kaza veya olay durumunda izlenecek prosedürler. Dahil olmak üzere, kaza ve olay raporlama prosedürleri.

 

Bazen kimyasal güvenlik eğitimine ek olarak özel eğitim gerekebilir, örneğin solunum koruyucu ekipman giymek, yanıcı sıvıları boşaltmak, EX dereceli bölgelere ayrılmış alanlarda çalışmak. Kimyasal güvenlik eğitim kursları şu durumlarda en iyisidir:

Kimyasallarla Güvenli Çalışma  

Belirli bir işyeri veya departmanda kullanılan kimyasallar için özelleştirilmiştir.

Kursun bir parçası olarak katılımcılarla açık tartışma vardır.

 

Gerçek hayattaki kimyasal olaylara örnekler sunulmaktadır.

Gösteriler eğitimin bir parçasını oluşturur, yani KKD giymek veya sahte bir sızıntıyla uğraşmak.

Personel tarafından üstlenilen tüm kimyasal güvenlik eğitimleri için kayıtlar tutulmalıdır. Eğitim kayıtları, istihdam süresinin ötesinde muhafaza edilmelidir. Tazeleme eğitimi için bir zaman çizelgesi normalde ulusal veya uluslararası düzenlemelerde belirtilmez. Çoğu zaman kuruluşlar, kimyasal güvenlik eğitiminin ne zaman, yani her yıl veya iki yılda bir yenilenmesi gereken bir zaman çizelgesi çizer. Tazeleme eğitimi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli koşullar altında çalışanlar tarafından gerçekleştirilmelidir:

 

Çalışanlar tarafından kullanılan kimyasalların türlerindeki değişiklikler.

Kimyasalların kullanımıyla ilişkili süreçlerdeki değişiklikler.

Düzenlemelerdeki değişiklikler, yani GHS düzenlemelerine giriş.

 

Yetki alanınızda izlenecek belirli yönergeler olup olmadığını belirlemek için ulusal ve uluslararası düzenlemeler her zaman gözden geçirilmelidir. Fuzyon Osgb tarafından sağlanan bu bilgiler, şirketinizde bir Kimyasal Güvenlik eğitim planı uygulamak için ihtiyaç duyduğunuz genel bilgileri size sağlamayı amaçlamaktadır. Bir Kimyasal Güvenlik eğitim planı sunmanın ödülleri, herhangi bir dezavantajdan çok daha ağır basmaktadır.

Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi ve diğer  eğitim ve hizmetlerimiz hakkında Fuzyon Osgb İş sağlığı ve güvenliği İzmir sizin sorularınızı 7/24 cevaplamaktadır. Bize sormak istediğiniz konular hakkında İletişim bölümümüzü tıklayabilir ve bizlerle irtibat kurabilirsiniz.

Youtube kanalımız için buraya tıklayabilirsiniz.