Santiye Alanlarinda Guvenli Dusus

Şantiye Alanlarındaki Tehlikeler

Şantiye alanları: Kaldırımlar, yolların onarımı ve şehirlerin altyapılarının bakımı. İnşaat işçileri şehirlerde günlük hayatın bir parçasıdır ancak genellikle tehlikeli koşullarda çalışmaktadırlar. Aşağıda bir şantiyede bulunan en yaygın tehlikelerden bazıları verilmiştir.

Başlıklar

Şantiye Alanlarındaki Tehlikeler

Şantiye Alanlarındaki Tehlikeler

Kapalı alanlar: İnşaat işçileri genellikle kendilerini kapalı alanlarda çalışırken bulurlar. Rögar delikleri, tanklar ve tarama alanları gibi alanlarda çalışanlar, zehirli ve zararlı maddeler, elektrik çarpması, patlama ve boğulma gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilir.

Düşmeler: İnşaat sektöründe düşmelerin önde gelen yaralanma nedeni olduğunu biliyor muydunuz? İnşaat işçileri düzenli olarak yüksekten çalışırlar ve işverenlerin yürüyüş yolları, kaldırma alanları, çukurlar vb. alanlarda eğitim ve uygun düşme koruması sağlaması gerekecektir.

Çarpma tehlikesi: Bazı inşaat sahası kazaları, çarpma tehlikesinin sonucudur ve dört çarpma tehlikesi kategorisi vardır: düşen nesneler, uçan nesneler, sallanan veya kayan nesneler ve yer seviyesindeki nesneler. Her durum benzersizdir, ancak her tehlikeyi ele almak için uygulayabileceğiniz özel önlemler vardır.

Tehlikeli enerji: Tehlikeli ekipman genellikle bir şantiyede bulunur ve bir noktada bakıma veya servise ihtiyaç duyacaktır. İnşaat sahalarının, üzerinde çalışılırken makinelerin enerjisinin güvenli bir şekilde kesilmesini ve yeniden açılmasını sağlamak için bir kilitleme/etiketleme programı uygulaması gerekecektir.

Kimyasallar: Diğer birçok endüstriyel iş yeri gibi, şantiyeler de genellikle çeşitli toksik kimyasallarla uğraşır. Tehlike iletişimi, ihlal edilmesiyle ünlü bir standarttır; bu kimyasalların doğru etiketlenmesi ve GHS standardına uyulması yalnızca çalışanları güvende tutmakla kalmayacak, aynı zamanda kuruluşunuzun da uyumlu olmasını sağlayacaktır.

Bir şantiyede çalışmak tehlikeli bir iş olabilir ve inşaat işçileri uygun eğitim almalı ve uygun KKD ile donatılmalıdır. Bu liste tam değildir; Güvenlik stratejinizi buna göre planlayabilmeniz için belirli bir şantiyenin değerlendirmesini yapmak önemli olacaktır.

Şantiye Alanlarında Güvenli bir şekilde düşmenin bir yolu var mı?

Düşmeler, işyeri yaralanmalarının büyük bir yüzdesinden sorumludur. İster bir nesneye takılmak, ister ıslak zeminde kayma ve düşme, ister bir merdivenden düşme olsun, bunların hepsi çok tehlikeli olabilir. Düşmelerden tamamen kaçınmak en iyisi olsa da, düşme durumunda yaralanma riskinizi en aza indirmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Mümkün olduğu kadar güvenli bir şekilde düşmeyi öğrenmek, bir şey olması durumunda hazırlıklı olmanıza yardımcı olacaktır.

Şantiye Alanlarında Güvenli  Düşüş?

 Güvenli  Düşüş?

Başınızı Koruyun: Başınız vücudunuzun en önemli parçasıdır ve düşme sırasında ciddi yaralanmalara karşı hassastır. Güvenli bir şekilde düşmeye çalışırken öğrenilmesi gereken ilk şey başınızı korumaktır. Bu, çenenizi göğsünüze doğru indirerek ve ardından ellerinizi başınızın üzerine çekerek yapılır. Önce yüz düşüyorsanız, doğrudan yüz yaralanmasını önlemek için başınızı yana çevirin. İdeal olarak, kollarınız gücün büyük kısmını emerek başınızı güvende tutar.

Düşüşe Dönün veya Yuvarlanın: Mümkün olduğunda, yuvarlanmak veya düşüşe geçmek en iyisidir. Bu, ivmenin bir kısmını düşüşten alacak ve doğrudan vücudunuza değil, ruloya aktaracaktır. Bir düşüşten nasıl çıkacağınızı öğrenirken, ilk başta oldukça garip olabilir. Mümkünse, insanların kendilerini rahat hissedene kadar bu eylemi bir mat veya başka bir güvenli yüzey üzerinde yapmalarını sağlamak iyi bir fikirdir.

Uzuvlarınızı Gevşek Tutun: Düşen insanların doğal içgüdüsü, göbeği ve başı korumaya çalışmak için kolları ve bacakları sertleştirmektir. Bununla birlikte, kollarınızı ve bacaklarınızı düz tutmak, aslında gevşek olduklarından daha fazla hasara neden olur. Hem kollarınızı hem de bacaklarınızı bükük tutmak düşmeyi daha iyi absorbe etmelerini ve ciddi yaralanmaları önlemelerini sağlar. Ayrıca bu, düşüşü daha kolay atlatacak ve böylece enerjiyi güvenli bir şekilde daha fazla dağıtacaktır.

Etkiyi Dağıtın: Düşme sırasında kendinizi konumlandırmak için yeterli zamanınız varsa, darbeyi mümkün olduğunca vücudun her yerine yaymak en iyisidir. Bu, özellikle alçaktan orta yüksekliğe düşmelerde yararlıdır. Darbeyi vücudun uzunluğu boyunca yayarak, bir kemiği kırma veya başka ciddi yaralanmalara maruz kalma olasılığınız çok daha düşüktür.

Tabii ki, düşmek asla tamamen güvenli olmayacak. İşyerindeyken, en başta düşme riskini azaltmak için mümkün olan her şeyi yapmak önemlidir. Bu, insanları engellere veya tehlikelere karşı uyaran işaretler kullanarak, uygun merdiven uygulamalarını izleyerek ve daha fazlasıyla yapılabilir.

Şantiye Alanlarındaki Tehlikeler ve benzeri İş güvenliği konusunda danışmak ve teklif almak için Füzyon OSGB’ye baş vurmak için buraya tıklayınız.

YouTube kanalımız burada

 

Bir yanıt yazın