Is Guvenlik Icin Sorulan Sorular

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular 1. Bölüm

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular : Kaza raporları nasıl yazılır? İşyerinde bir kaza meydana geldiğinde, ihtiyacınız olan tedaviyi hemen almak için mümkün olan her şeyi yapmak önemlidir. Yaralanmanın ciddi veya yaşamı tehdit edici olduğuna inanmasanız bile, kontrol için doktora gitmek genellikle en iyisidir. Fiziksel olarak iyi olduğunuzdan emin olduğunuzda, bir kaza raporu yazmanız gerekecektir. Bu rapor emniyet müdürüne, İK’ya ve potansiyel olarak diğer gruplara sunulur.

 

Başlıklar

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular – Yönergeler

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular

İş Güvenliği ve Sağlığı Yönetimi, işverenleri birinin yaralandığı tüm durumları veya koşullar biraz farklı olsaydı işçinin yaralanacağı olayları araştırmaya teşvik eder. OSHA, işverenlerin her olay incelemesi için rapor sunmasını gerektirmese de, tehlike kontrollerini seçmek ve gelecekteki kazaları ortadan kaldırmak için yardımcı olabilir.

En Kısa Sürede Rapor Oluşturun: Yapılması gereken en önemli şeylerden biri, olay gerçekleştikten sonra mümkün olan en kısa sürede raporu yazmaktır. Bu, gerçekleri olabildiğince net bir şekilde hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca kazaya karışanların ve tanık olanların da bir an önce raporlarını yazmaları gerekiyor.

Kanıt Belgesi: Bu kesinlikle bir ceza soruşturması olmasa da, ona bir soruşturma gibi davranmak yardımcı olabilir. Arızalı makineler, yanlış yerdeki nesneler ve kazaya katkıda bulunabilecek diğer her şey gibi kanıtları belgelemek çok önemlidir. Olayla ilgili her şeyin fotoğrafını çekin. Tanıkların isimlerini, çevredeki ortamın ayrıntılarını ve diğer ayrıntıları yazmak, gerekirse olayı yeniden yaratmayı kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

Güvenlik Uzmanları ile İşbirliği Yapın: Kaza raporunuzu güvenlik yöneticinize çevirdiğinizde, onlar neredeyse kesinlikle olayla ilgili bir inceleme yapacaklardır. Bazı insanlar, başlarının belaya gireceğinden korkabilecekleri için onlarla çalışmaktan çekinirler. İyi bir güvenlik yöneticisi, gelecekte daha fazla sorunu önlemek için önlemler alınabilmesi için temel nedeni keşfetmek için olaya dahil olan herkesle birlikte çalışmak isteyecektir.

 

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular : İş Yerindeki Kazalar Nasıl Önlenir?

İş Güvenlik İçin Sorulan Sorular

İşyeri kazalarını önlemenin, etrafta ne tür tehlikeler olduğunu bilmek ve bunları azaltmak veya ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapmakla çok ilgisi vardır. Aslında her yıl meydana gelen iş kazalarının çoğu doğru kaynaklarla tamamen önlenebilir. Bununla birlikte, bir tesiste meydana gelen kaza oranını azaltmak için bir işverenin yapabileceği bir dizi önlem vardır. Aşağıdaki taktikleri kullanmayı düşünün:

 

Tehlikeli koşulların varlığını belirtmek için işaretler, etiketler ve zemin işaretlemesi gibi görsel araçlar kullanın.

Kapsamlı eğitim ve yeniden eğitim fırsatları aracılığıyla güvenlik bilincini teşvik edin.

Uyumlu kalmak ve çalışanları korumak için ilgili tüm OSHA düzenlemelerini ve fikir birliği standartlarını izleyin.

Tesis çevresindeki yeni tehlikeleri keşfetmek için düzenli olarak tehlike analizleri yapın.

KKD kullanımı sağlayın ve uygulayın. Bu, tehlikelere karşı son savunmadır, bu nedenle herhangi bir tehlike tamamen ortadan kaldırılamıyorsa, çalışanları yeterince korumak genellikle en önemlilerinden biridir.

Yukarıdaki tesis gereksinimlerine ek olarak bir işverenin alabileceği başka seçenekler de vardır. Tesis çevresindeki aydınlatmayı iyileştirmeyi düşünün. Çalışanlara daha iyi bir görüş açısı sağlamak, tehlikeli alanlardan veya durumlardan kaçınmalarına yardımcı olacaktır. Belki tesis çok fazla toz, döküntü veya kimyasal buhar üreten bir tesistir. Bu durumda, havalandırma sistemini daha önce mevcut olandan daha etkili bir sistemle güncellemeyi düşünün. Bu örnek, genellikle kronik hastalıklara yol açan uzun vadeli maruz kalma risklerini önlemeye yardımcı olabilir.

 Acil Durumlar.

İşyeri kazalarının önlenmesi, yangın veya kimyasal dökülmeler gibi acil durumlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi şeklinde de gelir. Buradaki oyunun adı, daha fazla insana zarar verme ve mülke daha fazla zarar verme yeteneğine sahip daha tehlikeli koşullara tırmanmayı önlemektir. Genel olarak, unutmayın, çoğu işyeri kazasını önlemenin yolları vardır, bu sadece bağlılık ve ustalık gerektirir.

Yazı dizimize devam edeceğiz. Bu arada sormak istediğiniz soruları Füzyon OSGB İletişim sayfasından sorabilir veya direk buraya tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.

Youtube kanalımız için tıklayın.

 

 

1 Yorum

Bir yanıt yazın