Patlamadan Korunma Dökümanı ve Yasal Zorunluluk

Patlamadan Korunma Dökümanı : hangi işletmeler tarafından kullanılmalıdır, yasal zorunlulukları nelerdir, nasıl temin edebilirsiniz?

Başlıklar

Patlamadan Korunma Dökümanı

Patlamadan Korunma Dokümanı işletmelerinde   patlama riski taşıyanların zorunlu olarak yaptırması gereken bir uygulamadır.

Patlamadan Korunma Dökümanı

Patlamadan Korunma Dökümanı ve Yasal Zorunluluk

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, çalışanlarınızın güvenliğini garanti edebilmenizi sağlar. Bu nedenle bir işveren olarak  bir risk envanteri ve değerlendirmesi yapmakla yükümlüsünüz. Bununla beraber , içinde, kuruluşunuzdaki işin gerektirdiği riskleri ve bu riskleri nasıl önleyebileceğinizi hesaplamalısınız. Diğer bir deyişle riskleri mümkün olduğunca nasıl azaltabileceğinizi yasal zorunluluk çerçevesinde planlamalısınız.

Şirketinizde olası bir  gaz patlaması riski varsa ayrıca bir patlama koruma belgesi gereklidir. Aşağıdakileri dikkatle inceleyiniz.

 

-patlama risklerinin değerlendirilmesi

-patlama tehlikesine maruz kalan alanların tehlikeli bölge sınıflandırması

-aldığınız ve henüz alınmamış olan teknik ve organizasyonel önlemler.

-Patlamadan korunma belgesinin düzenlenmesi

Patlamaya karşı koruma belgesi, Avrupa Direktifi 1999/92/EC ‘Patlayıcı ortamlardan risk altında olabilecek işçilerin sağlığının korunması ve güvenliğinin iyileştirilmesi için asgari gereklilikler’ uyarınca yürürlükte olmalıdır. Yönerge artık ATEX 153 olarak bilinmektedir. İçerik açısından bu yönerge eski ATEX 137 ile aynıdır.

 

Patlamaya Karşı Koruma Belgesi Ne Diyor?

PKD /Patlamaya karşı koruma belgesi, patlama risklerinin bir analizinin sonucudur. Patlayıcı durumların ortaya çıkma olasılığı ne kadardır? Öte yandan tutuşturma kaynaklarının aktif hale gelme olasılığı ne kadar ve beklenen sonuçlar ne kadar ciddi olabilir?  Şirketinizde hangi yerler tehlikeli bölge olarak etiketlenmelidir?

 

Bunun haritasını çıkardıktan sonra, çalışanlarınızın güvenliğini sağlamak için gerekli teknik veya organizasyonel önlemler hakkında tam bir fikir sahibi olacaksınız. Beklenmedik bir felaket durumunda çalışanlarınızı nasıl uyarırsınız ve nasıl hareket edersiniz. Tüm bu analizler ve önlemler patlamadan korunma belgesinde yer almalıdır.

 

Kuruluşunuz Ve Patlamadan Korunma Belgesi

Patlamadan Korunma Dökümanı

Avrupa standardı NEN-EN 1127-1, uygun bir risk analizinin nasıl gerçekleştirileceğini ve çeşitli risklerin üstesinden gelmek için hangi teknik önlemleri alabileceğinizi açıklar. Tehlikeli bölgeleri tanımlamak ve sınıflandırmak için iyi bir kılavuz, sırasıyla şunlardır.

NEN-EN-IEC Avrupa standartlarından türetilen Hollanda uygulama yönergesi-

NPR 7910-1 (gaz patlama tehlikesi) veya NPR 7910-2’de (toz patlama tehlikesi) bulunabilir.

60079-10-1 (gaz patlaması tehlikesi) ve NEN-EN-IEC 60079-10-2 (toz patlaması tehlikesi).

 

Gördüğünüz gibi, tüm bu yönergelere göre bir patlama koruma belgesinin hazırlanması özel bir konudur.

Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması konusunda Füzyon Osgb yetkinliği ve tecrübesiyle size en büyük desteği vermeye hazırdır. İletişim ya da Teklif Al bağlantılarımıza tıklayarak bizden 7/24 bilgi alabilirsiniz. Tüm Türkiye’de hizmet verebilme yetkisine sahibiz.

Youtube kanalımız için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın