SIK GORULEN IS YERI KAZALARI

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI : Her yıl çalışanlar, yüksekten düşme, tekrarlayan stres yaralanmaları, motorlu taşıt kazaları ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli iş kazalarında yaralanmaktadır.

Başlıklar

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI : Yaygın İşyeri Yaralanmaları

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI  Yırtıklar ve morarma

Kırık kemikler

Ligament burkulmaları ve gözyaşları

Tendon ve kas gerginlikleri ve yırtılmaları

Fıtıklaşmış diskler

Kamçı yaralanmaları

Tekrarlayan stres yaralanmaları

Boyun ve sırt yaralanmaları

Omurilik yaralanmaları ve felç

Omuz yaralanmaları

Diz yaralanmaları

Kafa yaralanmaları

Beyin yaralanmaları

Ezilme yaralanmaları

İç organ yaralanmaları ve iç kanama

Yanıklar

Elektriğe maruz kalma

Amputasyonlar

Toksik maruz kalma

Enfeksiyonlar

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI :

SIK GÖRÜLEN İŞ YERİ KAZALARI

İş yerinde araba kazaları

Bir araba kazası, işçinin işi gereği araç kullanırken meydana gelmesi durumunda iş kazası olarak kabul edilebilir. Bu, işverenin çalışma sahaları arasında araba kullanmayı, müşteri sahasına gitmeyi ve hatta işle ilgili bir etkinliğe katılmak için şehir dışına çıkmayı içerir. Bir çalışanın evine veya evinden arabasıyla giderken, öğle yemeğine veya başka bir yemek molasına giderken veya işten çıkarken veya iş günü boyunca kişisel işleriyle meşgulken araba kullanırken meydana gelen bir araba kazası genellikle işle ilgili olarak kabul edilmez.

 

İş yerinde kayma ve düşme

Kayma ve düşmeler en yaygın iş kazası türlerinden biridir. Olumsuz hava koşulları veya çalışma alanının yetersiz bakımı, iş yerinde kayma ve düşme kazalarına yol açabilir.

 

Yüksekten düşme

Bir işçi çatı, iskele, vinç veya makaslı platform veya iskele gibi yüksek yerlerden düşebilir. Bu kazalar kaygan koşullar, yetersiz aydınlatma ve görsel engeller, olumsuz hava koşulları ve korkuluk, çit veya emniyet kemeri gibi güvenlik ekipmanlarının bulunmaması nedeniyle meydana gelebilir.

 

Tekrarlayan stres yaralanmaları

Tekrarlayan stres yaralanması, bir çalışanın iş günü boyunca uzun bir süre boyunca aynı fiziksel hareketi birden çok kez gerçekleştirmesi gerektiğinde ortaya çıkar. Bu yaralanmalar inşaat, imalat ve tarım endüstrilerinde yaygındır. Ancak perakende çalışanları ve ofis çalışanları da tekrarlayan stres yaralanmaları yaşayabilir. Tedavi edilmezse, tekrarlayan stres yaralanmaları sonuçta etkilenen vücut kısımlarında uzun vadeli veya kalıcı yapısal hasara neden olabilir.

Elektriğe maruz kalma

İnşaat, onarım ve kamu hizmetleri sektörlerinde çalışanlar daha yüksek elektrik çarpması riskiyle karşı karşıyadır. Ancak diğer işçiler, arızalı ekipman veya makineler nedeniyle ya da işyerindeki tehlikeli veya zararlı koşullar nedeniyle elektrik çarpmasına maruz kalabilir. Elektrik çarpması iç organ hasarının yanı sıra yanık yaralanmalarına da neden olabilir. Çoğu durumda, elektrik çarpması ölümcül olabilir.

 

Aşırı efor yaralanmaları

Bir işçi, genellikle sıcak veya nemli koşullarda, uzun bir süre boyunca ağır fiziksel işlerle uğraşırken aşırı efor sarf etmeye yenik düşebilir. Aşırı efor, inşaat, imalat, depolama ve tarım endüstrilerinde yaygın bir olayı temsil eder. Aşırı efor, dehidrasyon veya sıcak çarpması gibi ciddi tıbbi durumlara yol açabilir.

Bir nesnenin çarpması

Çatı, raf, vinç veya asansör gibi yüksek bir nesnenin düşmesi durumunda çalışan çarpabilir ve yaralanabilir. Bazı durumlarda, raflar, iskeleler veya bir duvarın çökmesi gibi bir yapının tamamı çöktüğünde işçi çarpabilir. Diğer senaryolarda, forklift gibi ihmalkar bir şekilde çalıştırılan ekipman bir işçiye çarpabilir.

 

Bir nesneye çarpmak

Bir işçi bir nesneye çarptığında, kırık kemikler, yumuşak doku hasarı, omurilik yaralanmaları, kafa yaralanmaları veya iç organ hasarlarını içeren ezilme yaralanmalarına maruz kalabilir. Ezilme yaralanmalarına maruz kalan uzuvlar sonuçta amputasyon gerektirebilir.

 

Dolaşma

İşçinin vücudunun bir kısmı bir ekipman veya makine parçasına kapıldığında dolaşma kazası meydana gelir. Dolaşma kazaları sıklıkla kemik kırıkları, yumuşak doku yaralanmaları, ezilme yaralanmaları ve hatta kazanın etkilenen kısmı kurbanın vücudundan ayırdığı travmatik amputasyonla sonuçlanır. Dolaşma kazası sonucu oluşan yaralanmalar kalıcı sakatlığa neden olabilir.

 

İşyerinde şiddet

Çalışanlar ne yazık ki işyerinde şiddet mağduru olma riskiyle karşı karşıya kalabilmektedir. Buna, iş arkadaşları tarafından gerçekleştirilen saldırılar veya silahlı saldırılar ya da müşteriler veya halk tarafından gerçekleştirilen saldırılar veya suçlar da dahildir. Şiddet ve suç faaliyetleri, bir çalışanın travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete ve depresyon gibi zihinsel ve duygusal yaralanmaların yanı sıra, değişen şiddetlerde birçok farklı türde yaralanmaya maruz kalmasına neden olabilir.

video :

Bir yanıt yazın